Greatest Gift Festival 2016

Een warme DANK en KERSTGROET uit onze kerststal…

De doelstelling van de avond werd op 17 december bereikt: door het ontvangen van minderbedeelden, hen een feestmaaltijd aan te bieden, het zingen, de toespraken, het eten te bereiden, de toiletten te poetsen, de kinderen te animeren in de zaal te bedienen, security te zijn, cadeautjes te bedelen… werd in alles en met alles, een ware Kerst ervaren.

Een grote dank aan de 150-tal medewerkers en artiesten, alle plaatselijke kerken en organisaties die de handen in elkaar sloegen om een krachtige Kerstboodschap in woord en daad in de stad te brengen. Maandenlang was het een enorme onderneming in voorbereiding. De grote kosten werden met grote harten in het dienen en geven (en bidden) tegemoetgekomen en (wordt) worden nog steeds aangevuld.

Met een muzikaal optreden aangeboden door Chananja uit Nederland en enkele artiesten van lokale gospelkoren, was de avond artistiek ingevuld.

De kerstboodschap van de avond was opgesomd in een eenvoudige en toch krachtige uitspraak middenin het programma: bent u een goede of een slechte mens of iets daar tussenin? God heeft ons allen gratis Zijn Grootste geschenk aangeboden.

Aan alle 600 minderbedeelde gasten werd er een klein attentie met een uitnodiging aangeboden namens de organisatie door Leo Maeckelberghe, voorganger van de Evangelische Kerk Philadelphia en Kofi Akoukou-Owusu, voorganger van de ‘Kingdom Faith Ministries’.

Een vrouw van 75 jaar vertelde:

“dit is mijn enige lichtpunt door het jaar heen. Zelf heb ik niet voldoende geld om eten te kopen door hoogoplopende ziekenhuiskosten.”

Moslimvrouwen met een hele groep kinderen gingen buiten met verschillende kindergeschenken. Ze droegen hun kado’s als een kostbaar bezit.

De 150 kinderen werden opgevangen in aparte groepen om het kerstverhaal op hun eigen niveau te horen en van animatie en kindergrime te genieten

 

 

 

 

GGF 2016 – goed verlopen
Getagd op:        

Laat wat van je horen

%d bloggers like this: